De meest voorkomende plastische chirurgie ingrepen

Geplaatst door

Er zijn verschillende redenen om een ingreep te laten doen door een plastisch chirurg. Het kan altijd zijn dat je iets zou willen veranderen aan jezelf, of net wat strakker in je vel wilt komen te zitten. Maar ook vanwege de gezondheid kan plastische chirurgie een reden zijn. Plastische chirurgie kan op veel vlakken uitkomst bieden. Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik van gemaakt en echt een taboe is het al lang niet meer.

1. Botox

Botox wordt tegenwoordig veel toegepast. Dit wordt gedaan om rimpels te verminderen. Er wordt een stofje (botuline toxine) in de huid gespoten wat er niet voor zorgd dat de rimpel wordt opgevuld maar dat de mimische spier verslapt wordt. Hierdoor zijn rimpels minder goed zichtbaar. Een botox behandeling wordt veelal uitgevoerd in het gezicht: het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen of naast de ogen (kraaienpootjes).

2. Borstvergroting (of verkleining)

Veel vrouwen zijn niet tevreden over de maat van hun borsten. Een borstvergroting is dan een ideale uitkomst. De reden hiervoor is per persoon verschillend, het kan gaan om aandacht van het ander geslacht, meer zelfvertrouwen of een vrouwelijker gevoel. Maar een ingreep aan de borsten kan ook om medische redenen worden toegepast, denk aan een reconstructie na een borstamputatie of vanwege rugklachten door juist te grote borsten. Dan kun je er voor kiezen ze te laten verkleinen.

3. Liposuctie

Heb je last van overtollig vet waar je graag van af wilt? Bij liposuctie wordt er vet weggezogen, bijvoorbeeld rond de heupen, buik en billen. Doordat er bij de ingreep vet wordt weggezogen komt je lichaam er weer mooier uit te zien. Echter is dit geen oplossing om echt slank te worden, daar zal wel wat meer voor nodig zijn!

4. Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie heeft vaak wel meer redenen dan enkel het gezicht mooier maken. Hangende oogleden kunnen namelijk erg vermoeiend zijn. Dit kan zelfs hoofdpijn, een slecht zicht en vermoeidheid veroorzaken. Juist daarom ook dat veel mensen ervoor kiezen om naar een plastische chirurg te gaan, zodat de oogleden weer strakker worden.

5. Lippen opvullen

Het opvullen of opspuiten van de lippen is iets wat vaak wordt toegepast. Het zorgt ervoor dat de lippen er voller uitzien en een mooie vorm aannemen. Perfect dus voor een mooie glimlach. Je kunt er voor kiezen de lippen tijdelijk op te laten spuiten of blijvend, dit is beide mogelijk.

Wat bij plastische chirurgie altijd belangrijk is, is dat je vooraf zorgt dat je je goed georiënteerd en ingelezen hebt. Niet alleen in wat je wilt laten doen, maar ook bij welke plastische chirurg je het beste een afspraak kunt maken. Er zijn op dit gebied helaas veel mensen die zich voordoen als plastische chirurg maar er eigenlijk weinig tot geen ervaring mee hebben. En als je iets aan jezelf wilt laten veranderen om er mooier op te worden wil je ook wel zeker weten dat het goed geregeld is natuurlijk! Zorg dus altijd dat je goed geïnformeerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *